Vergoedingen zorgverzekeraars

Ik ben aangesloten bij Stichting CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten). Hierdoor kun je individuele sessies (gedeeltelijk) vergoed krijgen met een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Op de site van CAT Vergoedbaar lees je welke zorgverzekeraars voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking komen.

Je ontvangt van mij een factuur die je dan zelf declareert bij je verzekering. Via de verzekering ontvang je de vergoeding waarop je recht hebt.

Wanneer je je zorgverzekeraar belt om te vragen of mijn sessies vergoed worden, is het belangrijk te melden dat het om Psychosociale therapie gaat.

Deze behandelingen kunnen voor vergoeding in aanmerking komen, dit verschilt per zorgverzekering:

Code 24513 Lichaamsgerichte psychotherapie: Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren.

Code 24500 Psychotherapie: Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies, stress of een burn-out. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Goed om te weten: Het eigen risico is niet van toepassing bij een aanvullende verzekering. De vergoeding die je krijgt, hoef je dus niet via het eigen risico terug te betalen.