Herfstnieuws

Weet je… op 1 april 2024 (en nee, het is geen grapje) bestaat mijn praktijk al weer 10 jaar!
Achter de schermen zijn Tamara, mijn virtuele assistent, en ik al bezig om het e.e.a. voor te bereiden.
Ik vind het heel bijzonder om terug te kijken naar al die mensen die ik de afgelopen 10 jaar heb mogen begeleiden, van de eerste (ik weet het nog precies) tot nu aan toe. Hoe ik toen ben begonnen en hoe mijn praktijk is veranderd en uitgebreid. Maar daarover meer in 2024.

Er komt een nieuwe opleiding aan! Naast de EMDR-opleiding ben ik een praktische lichaamsgerichte opleiding voor coaches, therapeuten en (toegepaste) psychologen aan het voorbereiden. Ik ben bijna zover dat ik de opleiding aan diverse accreditatie-organisaties kan aanbieden. Hieronder schrijf ik meer over de opleiding.

Ik zet graag mijn lieve collega Hannie Wiering in het zonnetje . Zij geeft o.a. creatieve workshops. Je leest hieronder meer over deze workshops.

Verder heb ik nog een mooie en simpele resetoefeningen voor je opgenomen. Soms heb je even behoefte om je te resetten, wanneer je teveel in je hoofd zit bijvoorbeeld, daar kun je deze oefeningen voor inzetten.

José van Eekelen organiseert een summit, dat is een online congres over Beweging in body, mind & soul . José gaat mij binnenkort interviewen voor deze summit. Ben je geïnteresseerd, wil je deelnemen aan de summit, lees dan hieronder verder.

En dan sluiten we deze nieuwsbrief af met nog wat praktische dingen: mijn werkdagen, tariefswijziging, wachttijd en de agenda.

Mooie herfst!

Praktische lichaamsgerichte opleiding

Het doel van de opleiding is om coaches, therapeuten en (toegepaste) psychologen leren om in hun begeleiding het lichaam te betrekken, zodat hoofd en lichaam meer verbonden worden en het lichaam als hulpmiddel ingezet kan worden.
Veiligheid, emoties, twijfel, grenzen e.d. zijn allemaal in het lichaam voelbaar. Je kunt erover praten en wanneer je dan het lichaam meeneemt, komt er een nieuwe dimensie/diepte bij. Je leert geen oefeningen waarbij je je client aanraakt, los van dat dit prima kan zijn. Het gaat in deze opleiding om oefeningen waarbij het lichaam een signaalfunctie heeft en hulpmiddel is. Voelen van binnenuit.

De opleiding is heel praktisch van aard, we gaan veel doen. Alles wat ik in de afgelopen 10 jaar als lichaamsgericht therapeut en psycholoog heb geleerd en toepas, deel ik met je, zodat je handvatten hebt om lichaamsgericht te werken met de cliënten waar je nu al mee werkt.
Waar nodig lees je de theorie uit een boek of de opleidingsmap. Zo leer je voldoende achtergronden over bijvoorbeeld de polyvagaal theorie, hartcoherentie en transactionele analyse om toe te kunnen passen in je sessies. Wil je echter een diepgaande opleiding op een van deze onderwerpen, dan is deze opleiding niet passend.
Er is ook ruimte om casussen uit je praktijk in te brengen.

Na iedere opleidingsdag breng je de geleerde oefeningen in de praktijk met twee oefenclienten.
Zo heb je na 6 opleidingsdagen een goed gevulde toolbox om lichaamsgericht te werken.

De opzet is om deze opleiding 2x per jaar aan te bieden, zie de agenda voor de data.
Maximaal is er ruimte voor 6 deelnemers per opleiding. De opleiding gaat door bij 4 deelnemers.

Accreditatie wordt aangevraagd bij SKB, NBTP en GRO. Mocht je een andere accreditatie nodig hebben, laat het mij even weten, dan kijken we wat mogelijk is.
Het reguliere tarief voor de opleiding is € 1.495,- excl. btw en inclusief lunch en koffie/thee.
Het early bird tarief is € 1.295,- excl. btw en inclusief lunch en koffie/thee.

Je kunt je inschrijven voor de opleiding tegen het early bird tarief tot en met 31 december 2023. Wanneer de accreditaties mogelijk niet worden gegeven, kun je je deelname intrekken.

De onderwerpen zijn:
• Veiligheid en de polyvagaal theorie
• Hartcoherentie en de wijsheid van het hart
• Emoties
• Grenzen voelen en uiten
• Dramadriehoek
• Werken met plaatsankers

Vragen of aanmelden?
Mail of bel mij via contact@floorslagter.nl, 06-28052504

Hannie Wiering

Workshop Intuïtief Schilderen in Hoogstraten (net over de grens in België)
Wat is er beter dan deze betoverende tijd van het jaar te omarmen met creativiteit?
De Workshop Intuïtief Schilderen geeft je de gelegenheid om een fantastische dag te beleven. Je gaat vol inspiratie en energie naar huis mèt een prachtig zelfgemaakt schilderij.

Je leert onder andere hoe je toegang krijgt tot je eigen creatieve vermogens en hoe je deze op een inspirerende manier tot uitdrukking kunt brengen.

Klik hier om meer te lezen over deze inspirerende workshop.

Resetoefeningen

Soms heb je even behoefte om je te resetten, wanneer je teveel in je hoofd zit bijvoorbeeld, of als je je zinnen even wilt verzetten, of als je ’s nachts niet kunt slapen en zo zijn er vast nog veel meer redenen om je even te resetten.
In het onderstaande filmpje laat ik je drie verschillende resetoefeningen zien. Wat is jouw favoriet?

Beweging in body, mind & soul

Onze aarde is in beweging.
Met maar liefst 2,16 miljoen kilometer per uur suizen we door het universum. Heb je er wel eens over nagedacht wat er zou gebeuren als de aarde plotseling stil zou staan? Of heel snel, of juist veel langzamer zou vliegen? Ons stelsel zou onmiddellijk ontregeld zijn.

Zo zou je ons lichaam ook kunnen zien.
We zijn opgebouwd uit biljoenen cellen, die orgaanstelsels vormen en ons ons lijf geven. Ons lijf heeft een mind en ook die kan een aantal dingen in ons lijf aansturen.
Wat zou er gebeuren als onze cellen hun snelheid zouden veranderen? Of onze mind er met ons vandoor gaat en het lichaam het niet meer zo snel bij kan benen? En hoe komen we dan weer in onze eigen flow?

Op 23, 24 en 25 november 2023 vertellen een aantal experts in hun vakgebied over hoe zij het aanpakken om je te helpen weer beweging te creëren in jou systeem als je hier wat in vastloopt.
Wil je meer weten over deze summit mail naar: info@blaakendgezond.nl of klik hier !

Praktische informatie

Werkdagen
De afgelopen jaren is er steeds meer vraag naar de opleidingen die ik geef. Inmiddels geef ik 50% individuele sessies en 50% training en opleiding. Mijn intentie is om deze balans aan te houden, omdat ik het geven van sessies heel erg fijn vind én ik het belangrijk vind om de opleidingen van veel (anonieme) praktijkvoorbeelden te voorzien.
Om dit ook praktisch in goede banen te leiden, heb ik ervoor gekozen om alleen nog op de dinsdag en donderdag met cliënten af te spreken.
Online kan ik ook geregeld op andere dagen van de week, maar dat is per week verschillend.

Tariefswijziging
Vanaf 1 januari 2024 wijzigen de tarieven voor de individuele sessies:
Intake: € 60,-
Sessie: € 120,-

Wachttijd
Doordat ik minder ruimte heb voor sessies en er veel nieuwe aanvragen zijn, is de wachttijd, helaas opgelopen. Op dit moment is de wachttijd ongeveer 3 maanden.

Kalender 2024

In de kalender hieronder vind je de data voor cursussen en workshops in Tilburg van 2024.

  • EMDR Opleiding: 19 januari en 16 februari (nog 4 plekken vrij)
  • EMDR Opleiding: 1 maart en 22 maart (nog 5 plekken vrij)
  • EMDR Opleiding: 17 april en 8 mei (nog 6 plekken vrij)
  • EMDR Opleiding: 12 juni en 3 juli (nog 6 plekken vrij)
  • Praktische lichaamsgerichte opleiding: ronde 1 – 12 april, 26 april, 10 mei, 24, mei, 7 juni en 21 juni
  • Praktische lichaamsgerichte opleiding: ronde 2 – 28 augustus, 11 september, 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 27 november

Meer weten over de verschillende cursussen en workshops? Klik hier!

Hartegroet,
Floor Slagter

P.S. Reply mij gerust, ik lees en beantwoord alle mail.