Labyrint lopen

Tijdens de tweede livedag van het Living Your Design traject kunnen de deelnemers het labyrint (van Chartres) van de locatie lopen. Voordat zij dit labyrint gaan lopen, wil ik het natuurlijk ook zelf graag gelopen hebben.

Krachtplek

Het labyrint ligt pal naast de krachtplek van locatie ‘de Roudonck’. Het is een bijzondere plek waar het stil aanvoelt, terwijl het er hard waait. De bladeren ruisen oorverdovend en toch is er kalmte.

Het voelt er zowel weids als veilig en beschut. Ik voel mij omarmd door de natuur, gedragen.

Labyrint

Vanuit die gedragenheid ben ik begonnen met naar het labyrint te lopen. Nadat ik mij heb verbonden met waar ik helderheid over wil krijgen, stap ik het labyrint in. Direct begonnen de gedachten als: “Ik moet nu wel iets voelen” en “Welke betekenis moet ik aan deze kuil zetten” etc. Pfff, het duurt een paar rondes voordat ik zak en ik in mijn lijf kom. Op een gegeven moment begin ik de aarde echt te voelen, nat, vochtig, warm, koud, gras, modder, droog, hobbelig. Ik geniet van het lopen, van het pad wat ik ga. Ineens ben ik al in het midden, in de kern, dicht bij mij, met mijn zintuigen volledig geopend en ik besef dat de weg door het labyrint mij precies dat heeft gegeven waar ik om vroeg. Ik dank het labyrint voor de helderheid op mijn vraag. De terugweg ga ik genietend, bijna dansend.

Ik schrijf wat en voel wat na en wil nog niet weg.

Het NU is op deze plek zo voelbaar dat ik met moeite afscheid kan nemen.