Zomernieuws

Het is weer tijd voor een nieuwsbrief, want er is veel nieuws :-).

Inmiddels zijn mijn praktijk en de opleidingen, die ik geef, zo gegroeid, dat ik samenwerk met Tamara. Zij neemt mij veel administratie uit handen. Je zult haar vooraleerst tegenkomen in de administratie rondom de opleidingen. Je kunt dus ook een mail van Tamara ontvangen. Ze stelt zichzelf hieronder voor.

De EMDR Opleiding voor coaches, therapeuten en psychologen is nu ook door de beroepsvereniging van Toegepaste Psychologen (NBTP) geaccrediteerd.
Ik ben heel blij met dit nieuws! Nog meer erkenning voor de mooie opleiding. Ben jij of ken jij toegepaste psychologen die graag EMDR willen leren toepassen, dan kan dit nu met studiepunten!
De groepen zitten dit jaar tot november al vol. Ik heb nu extra op een woensdag een opleidingsgroep ingepland, zie de agenda hieronder.

De afgelopen periode heb ik een opleidingstraject in Human Design gevolgd en ik ben mij er nog steeds verder in aan het verdiepen.
Human Design gaat een onderdeel worden in de begeleiding die ik aanbied. Wat het is en hoe dat vormgegeven gaat worden, leg ik hieronder verder uit. Ik ben er in ieder geval superenthousiast over!

Mooie zomer en wellicht tot gauw!

Even voorstellen

HeyHoi!
Mijn naam heb je in de wandelgangen mogelijk al een keer voorbij zien of horen komen, vandaar dat ik mezelf graag even voorstel.

Ik ben Tamara van Hassel en ik werk als VA (Virtueel Assistent) met Floor. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en ondertussen al geruime tijd gesetteld in Purmerend. Als een echt stadsmens heb ik even moeten wennen aan de rustigere omgeving van Purmerend, maar samen met mijn man en drie prachtige kinderen (waarvan we de jongste 8 maanden geleden hebben mogen verwelkomen) noemen we het echt wel ons thuis en ons geluk.
Om meer tijd met mijn gezin te kunnen doorbrengen, heb ik besloten om als VA aan de slag te gaan. Als VA werk ik online en voornamelijk vanuit huis, hierdoor kan ik mijn tijden zo indelen dat ik kan werken wanneer dat voor mij en mijn gezin het beste uitkomt. Dit zorgt ervoor dat mijn productiviteit verhoogd wordt en tegelijkertijd het geluk voor mijn gezin en mijzelf vergroot wordt.

En omdat ik iedereen zijn/haar persoonlijke geluk gun, ondersteun ik Floor als haar rechterhand, zodat zij zich meer kan richten op het begeleiden van cliënten op individueel niveau en het geven van workshops, trainingen en opleidingen op groepsniveau. Haar focus ligt zo meer op hetgeen wat zij leuk en belangrijk vindt voor haar en haar cliënten.

Als je nieuwsgierig bent en meer zou willen weten, stuur dan gerust een berichtje.

Warme groet,
Tamara van Hassel
Tamara | VA Business Support

Human Design

Wat is Human Design?
Human Design is een synthese van oude en nieuwe systemen, van meer oosterse – esoterische (o.a. astrologie, chakrasysteem en I’Tjing) en meer westerse – exoterische (o.a. quantum fysica, biochemie en genetica) kennis.
Human Design berust op mechanische en daarmee natuurkundige wetten.
Ons DNA is sterk verbonden met het sterrenstelsel en dat wordt helder gemaakt in Human Design. Dit is overigens de enige overeenkomst met astrologie.
Op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats ontstaat jouw unieke Design. Niemand heeft hetzelfde Design, daarom kun je je ook niet met iemand anders vergelijken. Je bent uniek!
Als je voor het eerst naar een Design kijkt, dan lijkt het iets super ingewikkelds (zie mijn Design hieronder). Er staat namelijk ongelooflijk veel info op.

Wat kun je ermee?
Je kunt jouw Human Design zien als een soort van schatkaart. Het leren lezen van je kaart en dat pad te volgen, brengt je steeds dichterbij je schat, dit wordt in Human Design je Ware Zelf genoemd. Je kunt deze ontdekkingstocht als een avontuur zien. Door te experimenteren met je gedrag hoe je, bijvoorbeeld, beslissingen neemt, ontdek je wat voor jou werkt.
Iedereen is door opvoeding, school, vrienden en ervaringen geconditioneerd. Je bent ander gedrag gaan vertonen dan eigenlijk bij je past. Het lezen van je kaart en dit gaan leven is dan ook niet nieuwe dingen aanleren, maar juist dingen afleren, deconditioneren.
Het kennen van je Design levert je veel opluchting en rust op, “Oh daarom doe ik dat zo” of “Ik heb dit gedrag altijd afgewezen van mijzelf, maar het hoort gewoon bij mij”, zijn veelgehoorde reacties.

Wat heb ik van mijn Human Design geleerd?
Het heeft mij geholpen om mijzelf nog beter te begrijpen en keuzes te maken die passen bij mijn Design, zodat ik nog meer de flow van mijn leven kan leven. Het grappige is dat ik het Design heb van een therapeut, psycholoog, leraar en/of manager en dat zijn precies alle functies die ooit heb gehad en nog heb :-).

Hoe zet ik het in de begeleiding in?
Wat ik nu al een aantal keer heb gedaan, is het Design van een cliënt in te zetten in zijn/haar begeleidingstraject. Hierdoor slaan we twee vliegen in één klap:

  1. dat wat je graag wilt bereiken in je traject wordt ondersteund door je Design en
  2. je komt hierdoor gemakkelijker dichter bij jezelf, omdat je jouw blauwdruk, jouw Design volgt.

Hoe past Human Design in de huidige begeleiding?
Human Design is zowel praktisch als lichaamsgericht, daardoor past het zo goed bij mijn lichaamsgerichte aanpak.

Hoe ziet dit er praktisch uit?
Wanneer je begeleiding van mij wilt, geef je mij ook je geboortetijd en -plaats, zodat ik je Design voor je kan uitwerken. Tijdens een sessie bespreken we je Design in hoofdlijnen (ik geef geen uitgebreide analyse) en we nemen je Design vervolgens mee in het doel van je begeleiding en in de begeleiding zelf.

Een voorbeeld: Karin heeft moeite met het nemen van beslissingen. Uit het Design van Karin komt naar voren dat het belangrijk is dat ze gesloten vragen aan zichzelf stelt, een vraag waar ze kan ervaren of er een ja of nee uitkomt. Karin stelde zichzelf altijd heel open vragen, zoals Wat wil je nu? Daar wist ze het antwoord niet op en dacht hierdoor van zichzelf dat ze maar niet weet wat ze wil, terwijl ze dat heel goed weet, als ze maar de juiste vraag aan zichzelf stelt.

Geldt dit ook voor huidige trajecten?
Voor cliënten die nu een traject bij mij volgen, is dit optioneel. Als je wilt dat we met jouw Design gaan werken, mail mij dan je geboortetijd en -plaats (geboortedatum heb ik al) en dan maken we een afspraak voor het doornemen van je Design.

Review
“Inzicht krijgen in mijn Human Design is een bijzondere ervaring. Floor vertelt exact de zaken die passend en op specifiek mij van toepassing zijn. Het geeft houvast en bevestiging. In eerste instantie wordt je profiel besproken in de hoofdlijn. Zodra Floor je meeneemt in je specifieke profiel sla je van verbazing achterover. Onbewust en bewust wordt uitgebreid besproken op een manier die 1 op 1 resoneert met je zijn. Vele aha momenten en confronterende informatie volgt. Het voelt als thuiskomen in je center. Het geeft een sterk gevoel van vertrouwen, bevestiging en stelt gerust. Het is een mooi startpunt voor een inhoudelijk traject met Floor waarin je conditioneringen los kan laten en je ware potentieel kan laten schijnen.”
Marieke

Kalender 2023

In de kalender hieronder vind je de data voor cursussen en workshops in Tilburg van 2023.

  • EMDR Opleiding: 23 juni en 14 juli (VOL)
  • EMDR Opleiding: 1 en 22 september (VOL)
  • EMDR Opleiding: 20 september en 11 oktober (nog 1 plek vrij)
  • EMDR Opleiding: 10 november en 1 december (nog 3 plekken vrij)
  • Bijscholing / workshop Grenzen voelen en uiten: 24 november

Meer weten over de verschillende cursussen en workshops? Klik hier!

Hartegroet,
Floor Slagter

P.S. Reply mij gerust, ik lees en beantwoord alle mail.