Wat is Human Design?

Human Design is een synthese van oude en nieuwe systemen, van meer oosterse – esoterische (o.a. astrologie, chakrasysteem en I’Tjing) en meer westerse – exoterische (o.a. quantum fysica, biochemie en genetica) kennis.

Human Design berust op mechanische en daarmee natuurkundige wetten.
Ons DNA is sterk verbonden met het sterrenstelsel en dat wordt helder gemaakt in Human Design.
Dit is overigens de enige overeenkomst met astrologie.

Op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats ontstaat jouw unieke Design. Niemand heeft hetzelfde Design, daarom kun je je ook niet met iemand anders vergelijken. Je bent uniek!

Als je voor het eerst naar een Design kijkt, dan lijkt het iets super ingewikkelds (zie mijn Design hiernaast). En dat is het ook, middels een basisanalyse kun je de belangrijkste aspecten uitgelegd krijgen.

Wat kun je ermee?

Je kunt jouw Human Design zien als een soort van schatkaart. Het leren lezen van je kaart en dat pad te volgen, brengt je steeds dichterbij je schat, dit wordt in Human Design je Ware Zelf genoemd. Je kunt deze ontdekkingstocht als een avontuur zien. Door te experimenteren met je gedrag, hoe je bijvoorbeeld beslissingen neemt, ontdek je wat voor jou werkt.

Iedereen is door opvoeding, school, vrienden en ervaringen geconditioneerd. Je bent ander gedrag gaan vertonen dan eigenlijk bij je past. Het lezen van je kaart en dit gaan leven is dan ook niet nieuwe dingen aanleren, maar juist dingen afleren, deconditioneren.

Het kennen van je Design levert je veel opluchting en rust op, “Oh daarom doe ik dat zo” of “Ik heb dit gedrag altijd afgewezen van mijzelf, maar het hoort gewoon bij mij”, zijn veelgehoorde reacties.